Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Aangepaste openingstijden

I.v.m. Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 9 Mei en Vrijdag 10 Mei Gesloten.

Maandag 13 Mei zijn wij vanaf 8:00 uur weer aanwezig excuus voor het ongemak

TPP Bos

Doorgaan naar de website.

Noodprothese wat is dat en wat kan ik verwachten

Wat is een nood-prothese

Uw eerste gebitsprothese, ook wel noodprothese genoemd, wordt bij TPP Bos met net zoveel zorg, aandacht en hoogwaardige materialen vervaardigd als elke andere gebitsprothese. De noodprothese wordt vervaardigd voordat de tanden en/of kiezen worden getrokken. Voor een groot deel gaan wij voorspelbaar te werk en doen wij dit op basis van onze kennis en kunde. Toch kunnen wij niet exact voorspellen hoe de kaak er uit gaat zien na het trekken van de tanden en/of kiezen. Dit betekent dat na het plaatsen van uw noodprothese de nodige nazorg nodig is. Wij zijn hier mee bekend en staan uiteraard voor u klaar. Er zit geen maximum aan het aantal bezoeken dat nodig is voor de nazorg, u komt zo vaak als u nodig heeft! Wij weten dat dit uw eerste gebitsprothese is en willen u uiteraard zo goed mogelijk helpen en begeleiden.

De eerste dag

De eerste dag zal uw kunstgebit niet lekker zitten. Het zal klemmen en soms pijn veroorzaken. Toch adviseren wij u het gebit niet uit uw mond te halen. U kunt er de wonden weer mee open trekken. Omdat uw tandvlees daarna kan gaan zwellen, kan het kunstgebit ook niet meer goed in de mond passen. De eerste 24 uur kunt u ook beter niet spoelen. Er vormen zich namelijk bloedstolsels in de wonden. Door te spoelen laten die stolsels los en begint het bloeden opnieuw. Het advies van de tandarts of kaakchirurg is altijd leidend!!

Er is een kleine kans dat het bloeden niet overgaat, ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen. Waarschuw dan uw tandarts/kaakchirurg. Doe dat ook als u pijn blijft houden. In elk geval niet zomaar een pijnstiller nemen, want van sommige pijnstillers kan het bloeden juist heviger worden. De tandarts/kaakchirurg en tandprotheticus spreken met u af wat u de eerste 24 uur wel en niet mag doen.

 

Wennen aan het eerste kunstgebit

Pas na de eerste dag mag het kunstgebit uit uw mond wees voorzichtig met het uitnemen. Spoel het kunstgebit af en borstel het schoon, reinig uw mond voorzichtig door te spoelen met lauw water waarin u eventueel een beetje zout doet. Als de wonden beginnen te genezen zal de pijn verminderen en kunt u langzaam gaan wennen aan uw eerste kunstgebit dat vraagt tijd. Het gaat bij de één veel sneller dan bij de ander. Houd u rekening met een gewenningsperiode van 1 tot 3 maanden. Het is heel goed mogelijk dat u de eerste dagen problemen heeft met het uitspreken van bepaalde woorden, ook dit komt door de nieuwe situatie in uw mond.  Ook kunt u in het begin last krijgen van teveel of te weinig speeksel. Naarmate u aan uw nieuwe prothese gaat wennen, zal dit ook weer normaal worden.

 

Mondhygiëne-instructie

Bij het eten kunt u niet voorkomen dat er zich voedselresten verzamelen, op zowel uw prothese als uw kaken. Daarom is het van belang dat u na iedere maaltijd, zowel uw protheses schoonmaakt als uw “tandvlees“. Het schoonmaken van de prothese kunt u het beste doen met een protheseborstel en een prothesereinigingsmiddel (bijv. Ecosym)Voor het reinigen van uw “tandvlees“ gebruikt u een zachte tandenborstel, waarmee u zowel reinigt als masseert, wat ten goede komt aan de conditie van uw tandvlees.

 

Afspraken die noodzakelijk zijn voor het aanpassen van uw kunstgebit:

2 dagen na het plaatsen voor de controle.

1 maand na het plaatsen waarin de prothese opgevuld word met een softliner (soort zachte laag). Dit omdat de prothese losser gaat zitten omdat de wonden genezen en uw kaak slinkt.

3 maanden na het plaatsen waarin de prothese opgevuld word waardoor de prothese beter aansluit op uw kaak. Deze afspraak moet u uw prothese een dag missen.

5 maanden na het plaatsen van uw noodprothese plannen we de afspraken  voor uw nieuwe prothese.

 

U maakt voor de prothese kosten, dit betreft uw eigen bijdrage hieronder staat een indicatie van de kosten per behandeling:

Noodprothese:          €  160,00 per kaakdeel

Softliner:                    €      4,65 per kaakdeel

Rebasing:                   €    23,00 per kaakdeel

Definitieve:                €  186,00 per kaakdeel

prothese        

 

als u een aanvullende tandverzekering heeft kunt u van de eigen bijdrage nog vergoeding krijgen, informeert u uw zorgverzekering hierover.

let op voor alles wat uit de basisverzekering vergoed word geldt, dat de zorgverzekering uw wettelijk eigen risico in rekening brengt.

 

Het is een wat vervelende periode met een los gebit, maar u moet deze tijd toch even doorkomen.

Heeft u pijnlijke plekjes dan kunt u uiteraard nog dezelfde dag terecht! Graag wel even bellen voor een afspraak.

 

Garantie

Uw gebitsprothese is met zorg vervaardigd om een zo optimaal resultaat te bereiken. De tandprotheticus geeft u een jaar garantie op de duurzaamheid.

Indien u een meningsverschil heeft met uw tandprotheticus en denkt dat de tandprotheticus aantoonbaar in gebreke is gebleven zonder dat u dat samen heeft kunnen oplossen dan kunt u zich richten tot de Organisatie van Nederlandse Tandprotheticus en om bemiddeling vragen.

 

Ik wens u allereerst succes maar ook plezier met uw nieuwe gebitsprothese!