Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Aangepaste openingstijden

I.v.m. Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 9 Mei en Vrijdag 10 Mei Gesloten.

Maandag 13 Mei zijn wij vanaf 8:00 uur weer aanwezig excuus voor het ongemak

TPP Bos

Doorgaan naar de website.

Diensten

Immediaatprothese / Noodprothese

Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen u vanaf het begin van het traject begeleiden om u zo snel mogelijk te laten wennen aan uw gebitsprothese.


Volledige prothese (definitieve)

U heeft al langere tijd een gebitsprothese of een aantal maanden uw eerste (nood)prothese. Toch zult u merken dat op den duur de mond veranderd. Als gevolg van het slinken van de beide kaakhelften gaat zowel het boven als ondergebit op den duur los zitten. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals: pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

De tandprotheticus biedt hulp en beoordeeld wat voor u een passende oplossing is.


‘Klikgebit’ op implantaten

Herkent u klachten als een los zittend kunstgebit, vaak pijnklachten en de tandprotheticus heeft al meerdere malen geprobeerd deze te verhelpen? Implantaten kunnen de oplossing zijn indien u pijnklachten heeft of een loszittend kunstgebit. Het voordeel hiervan is dat het gebit grotendeels door de implantaten gedragen wordt en niet meer door de kaak. Hierdoor verhoogt u, in veel gevallen, het kauwvermogen aanzienlijk.

Wij werken samen met Tandartspraktijk Emmeloord en kunnen u dan ook verwijzen naar de tandarts/implantoloog W. Lange voor implantaten. https://tandartspraktijkemmeloord.nl/behandelingen/implantologie/

De implantoloog neemt uw medische gegevens op en beoordeeld uw mond. Er wordt een röntgenfoto gemaakt van uw kaak en het te volgen behandelplan wordt met u besproken. Hierna gaan ze de machtiging aanvragen bij uw zorgverzekeraar voor het plaatsen van implantaten. Zodra de implantaten geplaatst zijn komt u weer bij ons in de praktijk voor het vervaardigen van de prothese.

 

Reparatie gebitsprothese

Natuurlijk kunt u bij de tandprotheticus terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese gescheurd of zelfs gebroken is. Naast dat we u gebit zo spoedig mogelijk weer repareren kijken we ook of we de oorzaak van de breuk kunnen vastleggen om herhaling te voorkomen.


Partiële prothese

De gedeeltelijke prothese is ook een onderdeel van het specialisme van de tandprotheticus.

Welke soorten gedeeltelijke protheses bestaan er?
• de kunststof plaatprothese met of zonder verankering (haakjes)
• de frame prothese (metaalbasis)

In overleg met u maken we een keuze tussen deze twee mogelijkheden. Soms doen we dit in overleg met uw eigen tandarts.

Heeft u vragen? schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Contact